Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme: Bewijs van Rekenregel met machtsverheffing

Kan u mij het bewijs geven van de rekenregel:
alog xn=n.alog x

Eloy V
3de graad ASO - zondag 20 april 2008

Antwoord

Er zijn meerdere bewijsjes voor mogelijk, bijvoorbeeld dit.
Stel alog(x) = p ofwel ap = x ofwel anp = xn.
Nu is alog(xn) = alog(anp) = n.p = n. alog(x) en dan ben je er wel, lijkt me.

MBL
dinsdag 22 april 2008

©2001-2024 WisFaq