Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vlakdeel

V is het vlakdeel dat wordt ingesloten door de grafiek van f(x) = (x2+x+1)/x en de lijn y=-1.5
Hoe bereken ik de primitieve van f en zodat ik de oppervlakte algebradisch uit kan rekenen?

eric
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 november 2002

Antwoord

Je kunt f schrijven als f(x)=x+1+1/x
Met F(x)=1/2x2+x+ln(x)+C zou je dan wel aan de slag kunnen denk ik...

WvR
zondag 24 november 2002

©2001-2024 WisFaq