Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Huidoppervlak berekenen

Hoe kan ik mijn totale huidoppervlakte en mijn ledematen berekenen?

Ik doe mijn afstudeerproject aan de design academy over huidoppervlakte en het archiveren van lichaamsdelen aan de hand van hun oppervlakte.

Bedankt!

Mariek
Student hbo - vrijdag 18 april 2008

Antwoord

Voor het bepalen van het huidoppervlak kan je de formule van Dubois gebruiken:
0,007184·G0,425·L0,725=H

H=huidoppervlak in m2
G=gewicht in kilo's
L=lengte in centimeters

Voor afzonderlijke lichaamsdelen kan je gebruik maken van tabellen die de verhoudingen tov het gehele lichaam aangeven. Deze zijn voor elke levensfase anders. Even het internet op dus.

pl
zaterdag 19 april 2008

©2001-2024 WisFaq