Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55252 

Re: 3e graads vergelijkingen

Ik snap niet wat u bedoelt kunt u het stap voor stap uitleggen of een berekening geven zodat ik kan zien hoe u eraan komt, VrGr

Anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 april 2008

Antwoord

Beste Anne,

De veelterm (x-r)(x-s)(x-t) is van de derde graad en heeft als nulpunten x=r, x=s en x=t. Zie je dat? Door de haakjes uit te werken, krijg je iets van de vorm ax3+bx2+cx+d.

Op die manier kun je ook jouw veelterm "maken", je kiest zelf de nulpunten.

mvg,
Tom

td
dinsdag 15 april 2008

©2001-2024 WisFaq