Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55245 

Re: Re: Relatieve extrema oef 29

hoi,
is dat dan niet x2 + (x·y)·4 =3 ?
zoniet wat dan wel als ik vragen mag
groetjes yannick en erg bedankt
kga nu wel gaan slapen e tot morgen ofzo groetjes

yann
3de graad ASO - maandag 14 april 2008

Antwoord

Beste Yannick,

Dat klopt, ik had niet door dat je de vergelijking al had proberen op te lossen naar y. Dat het niet klopt, heeft daar misschien ook iets mee te maken...

x2 + 4xy = 3
4xy = 3-x2
y = (3-x2)/(4x)
y = 3/(4x) - x/4

mvg,
Tom

td
maandag 14 april 2008

 Re: Re: Re: Relatieve extrema oef 29 

©2001-2024 WisFaq