Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omwentelingslichamen tekenen met de computer

Hallo,

Ik ben opzoek naar een programma dat netjes omwentelingslichamen kan tekenen van simpele functies.

Het mooist zou zijn wanneer die plaatjes overeenkomen met de plaatjes die Getal en Ruimte gebruikt (met een assenstelsel waarin alleen een x en een y-as in voorkomen) Dus geen plots in de 3

Ik hoop dat er zo'n programma bestaat
Bedankt
Jasper

Jasper
Student hbo - maandag 14 april 2008

Antwoord

dag Jasper,

Waarom wil je bij zo'n typisch driedimensionaal lichaam geen 3D-plot hebben? Dat lijkt me nu juist wel handig.
Je kunt bijvoorbeeld in Maple het volgende doen:
Om het omwentelingslichaam te tekenen van de grafiek van een functie f tussen x=a en x=b, gewenteld om de x-as, definieer je je functie f (met de pijlnotatie), ken je waarden toe aan a en b en geef je vervolgens de commando's
with(plots):
tubeplot([t,1,1],t=a..b,radius=f(t));
Ter illustratie: het omwentelingslichaam van de functie f(x)=Öx voor x tussen 0 en 1 ziet er zo uit:
q55226img1.gif
Groet,

Anneke
woensdag 16 april 2008

©2001-2024 WisFaq