\require{AMSmath} Goniometrische uitdrukking vereenvoudigen? Hallo, hoe kan ik de volgende uitsrukking eenvoudiger krijgen? (cos a - cos b) / sin (a - b) = ...? Ik weet dat de oplossing moet zijn: -(sin(a+b)/2)/(cos(a-b)/2) Wie kan me op de juiste weg zetten? Ik heb al de gekende formules al uitgeprobeerd, ik "zie" het niet... Bedankt! Anneke 3de graad ASO - woensdag 9 april 2008 Antwoord Anneke, Als je de volgende 2 formules ook kende was het gelukt: cosp-cosq=-2sin1/2(p+q)sin1/2(p-q)en sin2p=2sinpcosp. zo moet het wel lukken. kn woensdag 9 april 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, hoe kan ik de volgende uitsrukking eenvoudiger krijgen? (cos a - cos b) / sin (a - b) = ...? Ik weet dat de oplossing moet zijn: -(sin(a+b)/2)/(cos(a-b)/2) Wie kan me op de juiste weg zetten? Ik heb al de gekende formules al uitgeprobeerd, ik "zie" het niet... Bedankt! Anneke 3de graad ASO - woensdag 9 april 2008
Anneke 3de graad ASO - woensdag 9 april 2008
Anneke, Als je de volgende 2 formules ook kende was het gelukt: cosp-cosq=-2sin1/2(p+q)sin1/2(p-q)en sin2p=2sinpcosp. zo moet het wel lukken. kn woensdag 9 april 2008
kn woensdag 9 april 2008
©2001-2024 WisFaq