Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking cirkel

Hey,
Ik heb deze vraag net ook al gestuurd, maar volgens mij is er iets mis gegaan..
Maar ik heb dus een vraag..
Ik heb de gegevens dat een cirkel straal 13 heeft en het middelpunt M is (2,1)
De vergelijking luidt (x-2)2 + (y-1)2 = 169
Nou is de vraag, hoeveel roosterpunten liggen er op deze cirkel?
Ik heb al verschillende dingen geprobeerd, maar telkens komt er iets anders uit.
Kunt u mij helpen ?
Alvast heel erg bedankt!

Daniël
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 8 april 2008

Antwoord

Je kunt de vraag ook zo stellen:

Voor welke gehele getallen a en b geldt: a2+b2=132

Allereerst zijn er een aantal 'flauwe gevallen'. Neem a=0 of b=0 bijvoorbeeld. Dat levert al vast 4 punten op. Daarnaast kan je voor a=5 en b=12 of a=12 en b=5 nemen... plus alle andere varianten met a=-5 of a=-12 en zo... Dat levert dan alweer een aantal punten op.

En dat ze dan ook allemaal... ga maar na!

WvR
dinsdag 8 april 2008

©2001-2024 WisFaq