Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55143 

Re: De fruitautomaat

Ah ik snap de eerste en de laatste helemaal. Ik heb soort gelijke sommen eindelijk kunnen maken. Echt reuze bedankt!

Alleen die 2e [Winstverwachting] is nog een beetje onduidelijk.
Ik dacht zelf dat je dus moest berekenen:
0 x 16/25 = 0,0000
2 x 4/25 = 0,3200
3 x 1/5 = 0,6000
totaal=0,9200

Maar dat kan ik geloof ik niet... want een kans van 0,92 bij een spel waar bij 16/25 niks oplevert is een beetje onlogisch.

Ik hoop dat u me hier nog even mee kan helpen.
Hardstikke bedankt nogmaals voor de moeite.

Groetjes Linda

Linda
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 april 2008

Antwoord

De winstverwachting is de 'gemiddelde' uitbetaling als je dit spel maar vaak genoeg speelt. Soms win je iets, maar meestal niet. Maar gemiddeld kom je uiteindelijk uit op 0,92 euro per spel. Dat klopt als een bus!

Neem eens aan dat je 1 euro zou moeten betalen dan kan je voorspellen dat je op termijn geen winst zal maken. Denk er nog maar 's over na...

WvR
maandag 7 april 2008

©2001-2024 WisFaq