Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55146 

Re: Memory

Opgave 1
Je hebt 16 kaarten dus je pakt er een 1/16.
Na dat ik die ene heb omgedraaid zijn er nog 15 over. Waarvan er een goed is.
= 1/15? Klopt het zo?

Opgave 2?
Je hebt 8 kaarten in totaal.
Ze draait er een om „3 houd je 7 over. Kans op een goede is 1/7
1/7 x 1/5 x 1/3 x 1/1 = 0,0095

Opgave 3
2/4 x 1/2 x 1/1 = ¡K0,2500

Opgave 4
Strategie 1: 1/3 = 0,3333
Strategie 2: (2/3) * (1/2) * (1/3) * (1) = 0,1111

Hmm, ik blijf het gewoon erg moeilijk vinden. Ik snap gewoon niet waar je wat mee moet vermenigvuldigen. Ik hoop dat u er nog een keer naar kan kijken.

In ieder geval bedankt voor de moeite.

Linda

Linda
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 april 2008

Antwoord

Dag Linda,
Opgave 1 en 2 kloppen nu.

opgave 3: Er wordt gevraagd naar het aantal manieren, niet naar een kans.
Begin bijvoorbeeld om twee plaatsen te kiezen voor de twee driehoeken.
Dat kan op (4 boven 2) (4 ncr 2)=6 manieren.
Dan zijn er nog twee plaatsen over voor het vierkant en de cirkel.
Totaal:6x2 manieren.
Er zijn 6 manieren waarop je die driehoeken kan neerleggen. Voor elk van die manieren kan je de cirkel en vierkant op 2 manieren neerleggen, daarom 6x2 manieren.



opgave 4
Strategie 1 klopt: P=1/3.
Strategie 2: (2/3)*1/2 + (1/3)*1=..
ALs je dat moeilijk vindt, maak dan een kansboom:
Daar in zie je de kansen dat het trekken goed gaat.
q55150img1.gif

Als er gebeurtenissen na elkaar allemaal moeten plaats vinden, dan moet je de afzonderlijke kansen vermenigvuldigen.

Als er meerdere manieren zijn waarop het "goed" kan gaan, dan moet je die kansen optellen. (Controleer: ALle kansen, goed en fout samen =1)

Bestudeer eens :
1. Telproblemen
en
2. Kansrekenen

Succes,
Lieke

ldr
maandag 7 april 2008

©2001-2024 WisFaq