Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Recursievergelijking

De recursievergelijking is Un+1 = 2·Un-1 met U1=3.
Ze zeggen dat de directe formule Un = 1 + 2n
Daar snap ik echt totaal niets van. Hoe komen ze daar bij? Ik heb het met de evenwichtswaarde geprobeerd maar dan klopt er ook niets van.
Kunt u mij helpen?

marisk
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 april 2008

Antwoord

Het klopt wel als je un-1 leest in plaats van un-1; dan is 1 inderdaad een evenwichtswaarde en je kunt dan je recursie omschrijven tot un+1-1=2(un-1).

kphart
maandag 7 april 2008

©2001-2024 WisFaq