\require{AMSmath} Variantie (uniform distributie) beste wisfaq, i probeerde de variantie van een uniforme distributie af te leiden uit nieuwsgierigheid maar ik kom er niet uit op s2=(b-a)2/12 ∫(x-µ)^2 f(x)dx met f(x)=1/b-a)en ∫ van b tot a ∫(x-µ)2 f(x)dx = ∫(x-µ)2 * x/(b-a) = ∫ (x3 - 2x2µ + µ2x)/(b-a) vul ik de waardes b en a in dan krijg ik ∫ ((b3 - 2b2µ - µ2b) / (b-a)) - ((a3 - 2a2µ - µ2a) / (b-a)) nu weet ik dat µ=(a+b)/2 maar ik kom hiermee niet uit, heb ik iets over het hoofd gezien? Mvg Y Yip Student universiteit - zondag 6 april 2008 Antwoord 1. Er staat een x te veel in de tweede integraal in je berekening. 2. Je rekent de integraal uit zonder te primitiveren. kphart zondag 6 april 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
beste wisfaq, i probeerde de variantie van een uniforme distributie af te leiden uit nieuwsgierigheid maar ik kom er niet uit op s2=(b-a)2/12 ∫(x-µ)^2 f(x)dx met f(x)=1/b-a)en ∫ van b tot a ∫(x-µ)2 f(x)dx = ∫(x-µ)2 * x/(b-a) = ∫ (x3 - 2x2µ + µ2x)/(b-a) vul ik de waardes b en a in dan krijg ik ∫ ((b3 - 2b2µ - µ2b) / (b-a)) - ((a3 - 2a2µ - µ2a) / (b-a)) nu weet ik dat µ=(a+b)/2 maar ik kom hiermee niet uit, heb ik iets over het hoofd gezien? Mvg Y Yip Student universiteit - zondag 6 april 2008
Yip Student universiteit - zondag 6 april 2008
1. Er staat een x te veel in de tweede integraal in je berekening. 2. Je rekent de integraal uit zonder te primitiveren. kphart zondag 6 april 2008
kphart zondag 6 april 2008
©2001-2024 WisFaq