Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55118 

Re: Oefeningen op formules van Simpson

1) ik snap niet dat -cos(a+b) -1 = -2cos2((a+b/2)
is het ook niet gemakkelijker om a/2 te vervangen door a en a te vervangen door 2a?

2) als ik (cos315 + sin315)/(cos 15 + sin 15) vervang door [cos 15 + cos 15 . (1 - sin 30)]/(cos 15 + sin 15), dan verandert de uitkomst van 3/4 naar 1/2

3) ik snap niet hoe dit hetzelfde is als bij 1: c kan je toch niet veranderen door 180° - (a+b) omdat je niet in een driehoek, maar in een vierhoek werkt.

4) als je sin (4a + 4b) begint uit te rekenen, dan krijg ik iets heel ingewikkeld en weet ik niet hoe ik verder moet.

5) juist hetzelfde als bij 4)

Steven
3de graad ASO - zaterdag 5 april 2008

Antwoord

Steven,
1(gebruik cos2a=2cos2a-1.
2)a=cos15 en b=sin15.Vuldat nu eens goed in.
3)L.L=sina+sinb+sinc-sin(a+b+c)=
2sin1/2(a+b)cos1/2(a-b)-2sin1/2(a+b)cos((a+b+2c)/2)=enz
4)sin4a+sin4b=2sin(2a+2b)cos(2a-2b).Kun je sin(4a+4b) nu ook uitdrukken in
sin(2a+2b).Enige formules moet je toch wel kennen.

kn
zaterdag 5 april 2008

©2001-2024 WisFaq