Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uniforme Convergentie

Hallo wisfaq,

C=C^{0,g}(U) is een Hölderruimte en U is een open deelverzameling van Rn.Als de rij van functies {fi} Cauchy is in C, dan gegeven een epsilon bestaat er een N zodat voor alle i,k=N de Höldernorm

||fi-fk||_oneindig + sup{|[(fi(x)-fk(x)]-[(fi(y)-fk(y)]}/|x-y|^g = eps

Het supremum wordt genomen over alle x en y in de afsluiting van U.

C(afsluiting U) is compleet dus elke Cauchyrij convergeert naar een limiet in C(afsluiting U).Dus fi convergeert naar een f binnen deze ruimte.

Vraag: Ik wil bewijzen dat rij {fk} uniformeer convergeert naar f ( ik weet niet of dit dezelfde f is als de f waar fi naar convergeert) maar ik begrijp niet hoe ik dat kan bewijzen uit de bovengenoemde gegevens.

Groeten,

Viky

viky
Student hbo - woensdag 2 april 2008

Antwoord

De rij {fk} is dezelfde rij als {fi}; dus ja, de rij {fk} is convergent met limiet f.

kphart
woensdag 2 april 2008

 Re: Uniforme Convergentie 

©2001-2024 WisFaq