Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Soort van logaritmische vergelijking oplossen

(xlog11)2=6
Los x op

kevin
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 maart 2008

Antwoord

Omdat de x 'laag geschreven wordt', lees ik de opgave als x2.(log(11))2 = 6 en daar volgt uit dat x.log(11) = Ö(6) of x.log(11) = -Ö(6).
Daarmee heb je x gevonden; eventueel kun je in je antwoorden log(11) nog benaderen.

Als x als grondtal was bedoeld, dan trek je de conclusie xlog(11) = Ö(6) of xlog(11) = -Ö(6) en ook dan ben je er ook(bijna). Bedenk i.h.a. nog dat grondtallen per definitie niet negatief mogen zijn en dat je eventuele negatieve antwoorden dan moet laten vervallen. Hier speelt dat echter geen rol.

MBL
maandag 31 maart 2008

©2001-2024 WisFaq