\require{AMSmath} Amplitude van een sinusoide Standaard functie voor sinusoide d+a sinB (x-c) waarin d = evenwichtsstand/ a = amplitude / b = aantal golven / c= beginpunt.Vraag: Bereken a als de grafiek van f(x)=a sin x door het punt (2/3p,1) gaat.Het antwoord is volgens het antwoordenboekje 1,1547. Maar wat ik dus wil weten is hoe ze hier aan komen. Piet Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 maart 2008 Antwoord Dus er geldt:a·sin(2/3p)=1Je weet sin(2/3p)=1/2Ö3 (eenheidscirkel!), dus er geldt:a·1/2Ö3=1a=2/3Ö31,1547Zoiets? WvR zondag 30 maart 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Standaard functie voor sinusoide d+a sinB (x-c) waarin d = evenwichtsstand/ a = amplitude / b = aantal golven / c= beginpunt.Vraag: Bereken a als de grafiek van f(x)=a sin x door het punt (2/3p,1) gaat.Het antwoord is volgens het antwoordenboekje 1,1547. Maar wat ik dus wil weten is hoe ze hier aan komen. Piet Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 maart 2008
Piet Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 maart 2008
Dus er geldt:a·sin(2/3p)=1Je weet sin(2/3p)=1/2Ö3 (eenheidscirkel!), dus er geldt:a·1/2Ö3=1a=2/3Ö31,1547Zoiets? WvR zondag 30 maart 2008
WvR zondag 30 maart 2008
©2001-2024 WisFaq