Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cosinusregel

Hallo,

Ik moet voor wiskunde een opgave maken waarin je de cosinusregel op een specifieke manier met bewijzen. Hiervoor moet ik bewijzen dat:
(b sin a)2 + (c- b cosa)2 = b2 sin2a + c2 - 2bc cos2a + b2 cos2a
Kan iemand mij misschien de tussenstappen van deze vergelijking uitleggen/geven. Want ik snap niet hoe je van de ene formule op de andere uit komt.
Alvast bedankt!

Roos
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 maart 2008

Antwoord

1.
(b·sina)2=b2·sin2a
(a·b)2=a2·b2

2.
(c-b·cosa)2=c2-2bc·cosa+b2·cos2a
(a-b)2=a2-2ab+b2

Dus als je dat kwadraatje bij die -2bccos²a weglaat klopt het ook nog. Lukt het zo?

WvR
vrijdag 28 maart 2008

©2001-2024 WisFaq