Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sin(Bgcos(t))

Ik probeer op een algebraïsche wijze het bovenstaande te berekenen. Hiervoor begin ik met de hoofdregel van de goniometrie:

sin2(u) + cos2(u) = 1
sin2(u) = 1 - cos2(u)
sin(u) = Ö(1 - cos2(u)) (met sin(u) 0)
sin(Bgcos(t)) = Ö(1-cos2(Bgcos(t))) (stel u = Bgcos(t) )
sin(Bgcos(t)) = Ö(1- t2) (want cos(Bgcos(t)) = t)
dit is echter verkeerd zoals je weet en moet Ö(1+t2) uitkomen.
Kan je mijn fout traceren? Ik zou je hier erg dankbaar voor zijn.

Vriendelijke groet

Xavier
3de graad ASO - vrijdag 28 maart 2008

Antwoord

Hallo

Bedoel je dat
sin(Bgcos(t)) gelijk moet zijn aan Ö(1+t2) ?
Dan is deze sinuswaarde groter dan 1 !

LL
vrijdag 28 maart 2008

 Re: Sin(Bgcos(t)) 

©2001-2024 WisFaq