\require{AMSmath} Oefening met vierkantsvergelijking Hoe begin je deze oefening op te lossen?x2 - 2(a2 + b2)x + (a2 - b2)2=0Bedankt sandy 2de graad ASO - donderdag 21 november 2002 Antwoord een kwestie van gewoon STUG DOORREKENEN. een 2e graads vergelijking van de vorm:ax2+bx+c=0 heeft volgens de wortelformule 2 oplossingen:x= (-b+(b2-4ac))/2a en x= (-b-(b2-4ac))/2aook wel samengevat als:x1,2= (-b±(b2-4ac))/2aVergelijk dit met jouw opgave, dan is dea=1;b=-2(a2+b2);c=(a2-b2)2;dusx1,2= (2(a2+b2)±4(a2+b2)2-4.1.(a2-b2)2)/2.1=(2(a2+b2)±(4a4+8a2b2+4b4 - 4a4+8a2b2-4b4)/2=(2(a2+b2)±(16a2b2))/2=(a2+b2)±2|a.b|groeten,martijn mg donderdag 21 november 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe begin je deze oefening op te lossen?x2 - 2(a2 + b2)x + (a2 - b2)2=0Bedankt sandy 2de graad ASO - donderdag 21 november 2002
sandy 2de graad ASO - donderdag 21 november 2002
een kwestie van gewoon STUG DOORREKENEN. een 2e graads vergelijking van de vorm:ax2+bx+c=0 heeft volgens de wortelformule 2 oplossingen:x= (-b+(b2-4ac))/2a en x= (-b-(b2-4ac))/2aook wel samengevat als:x1,2= (-b±(b2-4ac))/2aVergelijk dit met jouw opgave, dan is dea=1;b=-2(a2+b2);c=(a2-b2)2;dusx1,2= (2(a2+b2)±4(a2+b2)2-4.1.(a2-b2)2)/2.1=(2(a2+b2)±(4a4+8a2b2+4b4 - 4a4+8a2b2-4b4)/2=(2(a2+b2)±(16a2b2))/2=(a2+b2)±2|a.b|groeten,martijn mg donderdag 21 november 2002
mg donderdag 21 november 2002
©2001-2024 WisFaq