Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omvormen van tangens

Hallo,

Ik was een limiet aan het berekenen, maar zit met een vraagje. In de limiet komt tan 3x voor, maar ik weet dat
tan x = sinx / cosx

mag je dan tan 3x = sin 3x / cos 3x schrijven? Als dit mag, hoe moet je dit dan verder omvormen? Kan ik bijvoorbeeld dan schrijven sin 3x = sin x . sin 2x ? en hetzelfde met cosinus, nl. cos x cos 2x zodat ik de goniometrische formules kan gebruiken?

Alvast bedankt!
Philip

Philip
Student universiteit België - dinsdag 25 maart 2008

Antwoord

Er geldt inderdaad dat tan 3x= sin 3x / cos 3x.

Je kunt zelf nagaan dat het omschrijven op jouw manier niet gaat lukken, vul bijvoorbeeld maar x=1 in. Je kunt het op allerlei manier ingewikkelder schrijven, maar het hangt van het vraagstuk af of dat wel de truc is waar je naar op zoek bent. Succes!

Bernhard
dinsdag 25 maart 2008

©2001-2024 WisFaq