Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54959 

Re: Oppervlakte driehoeken

Dag Koen,

Dank voor je antwoord.
Ik noteer:
opp driehoek ACD/Opp driehoek BCD=|Df|/|BC|
of:
{|AD|*|DF|/2}/{|BC|*|DC|/2}=|DF|/|BC|
uitwerken leidt dan tot |AD|/|BC|=1 ( wegdelen van 2 en ook van |DF| en |BC|.)
Dit geeft dan dat:
|AD|/|DC|= 1 of |AD|=|CD|

Het lijkt mij toch geen aannemelijk besluit, is het niet ?
Groetjes,
Rik

Rik Le
Iets anders - maandag 24 maart 2008

Antwoord

Rik,
opp.DACD/opp.DBCD=|DF|/|DC|

kn
maandag 24 maart 2008

©2001-2024 WisFaq