To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bereken je de ware windrichtingsnelheid?

Hoe bereken je de ware windrichting/snelheid aan de hand van de gegeven schijnbare windrichting/snelheid en vaarsnelheid? Ik heb de volgende formules (Microsoft Excel),maar ware wind geeft dan altijd een lagere waarde dan de schijnbare wind. Dat kan m.i. niet.
De ware windhoek tan Wwh=(Sws · sin Swh)/(Bs-(Sws·cos Swh)De ware windsnelheid Wws =(Sws·sin Swh)/sin Wwh
Wwh= Ware windhoek Wws= ware windsnelheid
Swh=schijnbare windhoek Sws= schijnbare windsneleheid
Bs = vaarsnelheid
Heeft iemand hier zin in. Ik word en beetje gek!
Alvast hartelijk bedankt.


Leo de
Iets anders - zaterdag 22 maart 2008

Antwoord

Dit leidt je makkelijk af als je het in twee imensies bekijkt:
Swx = Sws·cos(Wwh)
Swy = Sws·sin(Wwh)
Wwx = Swx+Bs
Wwy = Swy
tan(Wwh)= Wwy/Wwx
Wws = Swy/sin(Wwh)

Dit is niet iets anders als wat jij hebt. Maar, dat hangt er vanaf hoe je de hoek rekent.

os
woensdag 26 maart 2008

 Re: Hoe bereken je de ware windrichtingsnelheid? 

©2001-2025 WisFaq