Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54869 

Re: Linker-en rechterlimiet bepalen

bvb: f(x)=absolute waarde x (aan de hand van de linker-en rechterlimiet aantonen dat f in 0 niet afleidbaar is.)

hoe bereken je dan de linker en rechterlimiet in 0?

Maarte
3de graad ASO - zondag 16 maart 2008

Antwoord

f(x)=|x| kan je 'opdelen' in:

f(x)=-x voor x0
f(x)=x voor x0

De linker limiet voor x®0 is geen probleem dat is beide gevallen 0. Maar de limiet voor de afgeleide is verschillend. Je kan ook zeggen dat de linker afgeleide van f anders is dan de rechter afgeleide. Help dat?

WvR
zondag 16 maart 2008

 Re: Re: Linker-en rechterlimiet bepalen 

©2001-2024 WisFaq