\require{AMSmath} Vergelijking met 1 onbekende oplossen Hallo, ik moet in een som B oplossen, maar kom er niet uit. D=A·B+1/2C·B2 Als ik de som invul en A op 0 houd kom ik op de volgende oplossing: 8=0·B+1/24·B2 om B op te lossen doe ik Ö2·8/4=2 B=2 Als A nu een ander getal is b.v. 3, dan kom ik niet op de juiste vergelijking. Weten jullie dit misschien. Ik krijg dan b.v.: 90=3·B+1/24·B2 B=? Alvast vriendelijk bedankt. Björn Iets anders - vrijdag 14 maart 2008 Antwoord Hoi Björn, Je ziet dat je vergelijking kwadratisch is in B. Als je een tweedegraadsvergelijking kunt oplossen, moet dat hier ook lukken D= A·B+1/2C·B2 1/2 C·B2+A·B-D=0 Nu staat ie in de vorm. aB2+bB+c=0 Kan jij die nu oplossen? Met behulp van bijvoorbeeld de ABC-formule? Bernhard vrijdag 14 maart 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik moet in een som B oplossen, maar kom er niet uit. D=A·B+1/2C·B2 Als ik de som invul en A op 0 houd kom ik op de volgende oplossing: 8=0·B+1/24·B2 om B op te lossen doe ik Ö2·8/4=2 B=2 Als A nu een ander getal is b.v. 3, dan kom ik niet op de juiste vergelijking. Weten jullie dit misschien. Ik krijg dan b.v.: 90=3·B+1/24·B2 B=? Alvast vriendelijk bedankt. Björn Iets anders - vrijdag 14 maart 2008
Björn Iets anders - vrijdag 14 maart 2008
Hoi Björn, Je ziet dat je vergelijking kwadratisch is in B. Als je een tweedegraadsvergelijking kunt oplossen, moet dat hier ook lukken D= A·B+1/2C·B2 1/2 C·B2+A·B-D=0 Nu staat ie in de vorm. aB2+bB+c=0 Kan jij die nu oplossen? Met behulp van bijvoorbeeld de ABC-formule? Bernhard vrijdag 14 maart 2008
Bernhard vrijdag 14 maart 2008
©2001-2024 WisFaq