Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Variabele isoleren

Goededag,
Voor de vergelijking;
7- (2q3+2qp·2q2)/30 + p = 0 moet ik de q isoleren. Weet u hoe ik dit stapsgewijs oplos?
alvast hartelijk dank.
Jeroen

jeroen
Student universiteit - woensdag 12 maart 2008

Antwoord

Als je nu eens 2qp×2q2 schrijft als 4q3p, dan zie je dat je 2q3 buiten haakjes kunt halen:
7-2q3(1+2p)/30+p=0,oftewel
q3(1+2p)/15=7+p
Dus
q3=15(7+p)/(1+2p)
q=3√(15(7+p)/(1+2p))
Valt mee dacht ik.

hk
woensdag 12 maart 2008

©2001-2024 WisFaq