Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35089 

Re: Met welke beginwaarde is er convergentie?

Ik had al eerder gereageerd, maar dit hoort er nog bij. Hoop dat ik nog op tijd ben!
Kun je niet veel sneller op een antwoord komen door de functie gelijk te stellen aan het afstotende dekpunt? Dan krijg je alleen dit:
-1/10x2+3x-7,5=5
-1/10x2+3x-7,5=5
-1/10x2+3x-12,5=0
x2-30x+125=0
(x-5)(x-25)=0
x=5 en x=25
Voor beginwaarde x=5 en x=25 convergeert de webgrafiek naar 5, voor alle tussenliggende beginwaarde naar 15, en voor de andere beginwaarde niet. Klopt dat of is dit alleen toeval?

Alvast bedankt!

Katrei
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 12 maart 2008

Antwoord

Maar dat doe ik toch ook als je goed kijkt?
Die webgrafieken zijn een hulpmiddel om het gedrag te onderzoeken.
Overigens is dat tekenen van zo'n webgrafiek nu ook weer niet zo'n klus.
Bijvoorbeeld met je GRM.
Afgezien daarvan is het kunnen tekenen van een webgrafiek ook een exameneis. Vlot verdiende punten als je dat ook in de vingers hebt.

hk
woensdag 12 maart 2008

©2001-2025 WisFaq