\require{AMSmath} Overdrachtsfunctie laplace transformatie Hallo, ik heb de volgende opgave: gegeven het 1e orde systeem: tau·y'(t)+y(t) = k·Input(t) tau = tijdsconstante k = statische versterking Vraag a: bepaal de overdrachtsfunctie H(s)? Ik ga als volgt te werk: · transformatie van tijdsdomein naar het s domein van de fucntie levert op: tau· s · Y(s)+ Y(s)= K · INPUT (s) · Nu Y(s) expliciet schrijven levert op: Y(s) = k/(tau·s+1) · INPUT (s) · Hieruit de overdrachtsfunctie bepalen levert op: H(s) = K/(tau·s+1) Vraag B: Bepaal de respons op input (t) = d (t) delta t Hoe begin ik hier aan? alvast bedankt voor uw antwoordt! gr Edwin Denissen Edwin Student hbo - dinsdag 11 maart 2008 Antwoord Je hebt al je overdrachtsfunctie. Het lijkt me handig om die ook te gebruiken! Vervolgens kun je Y(s) gebruiken om terug te transformeren. Je kan ook de uitdrukking in het tijdsdomein gebruiken, maar dat wordt veel vervelender. Bernhard woensdag 12 maart 2008 Re: Overdrachtsfunctie laplace transformatie ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik heb de volgende opgave: gegeven het 1e orde systeem: tau·y'(t)+y(t) = k·Input(t) tau = tijdsconstante k = statische versterking Vraag a: bepaal de overdrachtsfunctie H(s)? Ik ga als volgt te werk: · transformatie van tijdsdomein naar het s domein van de fucntie levert op: tau· s · Y(s)+ Y(s)= K · INPUT (s) · Nu Y(s) expliciet schrijven levert op: Y(s) = k/(tau·s+1) · INPUT (s) · Hieruit de overdrachtsfunctie bepalen levert op: H(s) = K/(tau·s+1) Vraag B: Bepaal de respons op input (t) = d (t) delta t Hoe begin ik hier aan? alvast bedankt voor uw antwoordt! gr Edwin Denissen Edwin Student hbo - dinsdag 11 maart 2008
Edwin Student hbo - dinsdag 11 maart 2008
Je hebt al je overdrachtsfunctie. Het lijkt me handig om die ook te gebruiken! Vervolgens kun je Y(s) gebruiken om terug te transformeren. Je kan ook de uitdrukking in het tijdsdomein gebruiken, maar dat wordt veel vervelender. Bernhard woensdag 12 maart 2008
Bernhard woensdag 12 maart 2008
©2001-2025 WisFaq