Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Richtingsgetalen van een vlak

Hoe bereken je een paar stellen richtingsgetallen van een vlak als de vergelijking van het vlak gegeven is in de vorm : ux + vy + wz + t = 0 ??

sofie
3de graad ASO - dinsdag 11 maart 2008

Antwoord

Hallo

Ieder stel richtingsgetallen voldoet aan de vergelijking van het vectorvlak : ux + vy + wz = 0

Er zijn uiteraard vele mogelijkheden.

Stel bijvoorbeeld x=0, dan vy+wz=0, dus (0,w,-v) is een stel richtingsgetallen
Stel verder bijv. z=0, dan ux+vy=0, dus (v,-u,0) is een stel richtingsgetallen

Bv.: 3x + 2y - 4z + 5 = 0, dan zijn (0,2,1) en (2,-3,0) twee stellen richtingsgetallen.

LL
dinsdag 11 maart 2008

Re: Richtingsgetalen van een vlak

©2001-2024 WisFaq