\require{AMSmath} Driehoek, verband tussen tangenten van hoeken Met dit bewijs heb ik nogal moeite : Indien a+b+c = ,dan geldt: tga+tgb+tgc = tga*tgb*tgc Kan iemand mij hiermee helpen ? JP 3de graad ASO - dinsdag 19 november 2002 Antwoord Hoi, tg(a)+tg(b)+tg(c)= [sin(a).cos(b)+cos(a).sin(b)]/[cos(a).cos(b)]+tg(c)= sin(a+b)/[cos(a).cos(b)]+sin(c)/cos(c)= sin(p-a-b)/[cos(a).cos(b)]+sin(c)/cos(c)= sin(c)/[cos(a).cos(b)]+sin(c)/cos(c)= sin(c).[cos(c)+cos(a).cos(b)/[cos(a).cos(b).cos(c)]= tg(c).[cos(p-a-b)+cos(a).cos(b)/[cos(a).cos(b)]= tg(c).[-cos(a+b)+cos(a).cos(b)/[cos(a).cos(b)]= tg(c).[-cos(a).cos(b)+sin(a).sin(b)+cos(a).cos(b)/[cos(a).cos(b)]= tg(c).[sin(a).sin(b)]/[cos(a).cos(b)]= tg(a).tg(b).tg(c) (QED) Tip: Als je ooit eens waarden voor x, y en z moet zoeken waarvoor 1/xy+1/xz+1/yz=1, dan kan je op deze stelling denken... Groetjes, Johan andros dinsdag 19 november 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Met dit bewijs heb ik nogal moeite : Indien a+b+c = ,dan geldt: tga+tgb+tgc = tga*tgb*tgc Kan iemand mij hiermee helpen ? JP 3de graad ASO - dinsdag 19 november 2002
JP 3de graad ASO - dinsdag 19 november 2002
Hoi, tg(a)+tg(b)+tg(c)= [sin(a).cos(b)+cos(a).sin(b)]/[cos(a).cos(b)]+tg(c)= sin(a+b)/[cos(a).cos(b)]+sin(c)/cos(c)= sin(p-a-b)/[cos(a).cos(b)]+sin(c)/cos(c)= sin(c)/[cos(a).cos(b)]+sin(c)/cos(c)= sin(c).[cos(c)+cos(a).cos(b)/[cos(a).cos(b).cos(c)]= tg(c).[cos(p-a-b)+cos(a).cos(b)/[cos(a).cos(b)]= tg(c).[-cos(a+b)+cos(a).cos(b)/[cos(a).cos(b)]= tg(c).[-cos(a).cos(b)+sin(a).sin(b)+cos(a).cos(b)/[cos(a).cos(b)]= tg(c).[sin(a).sin(b)]/[cos(a).cos(b)]= tg(a).tg(b).tg(c) (QED) Tip: Als je ooit eens waarden voor x, y en z moet zoeken waarvoor 1/xy+1/xz+1/yz=1, dan kan je op deze stelling denken... Groetjes, Johan andros dinsdag 19 november 2002
andros dinsdag 19 november 2002
©2001-2024 WisFaq