Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

goedendag,
105=8p+p2
wat is de optimale p? en hoe kom ik hier stapsgewijs aan?
hart.gr.
Jeroen

jeroen
Iets anders - maandag 10 maart 2008

Antwoord

Er is hier geen sprake van een optimale p, tenzij er iets heel anders wordt bedoeld dan wat men er meestal onder verstaat. Wat je moet doen, is niets meer of minder dan de vergelijking oplossen.
Uit p2 + 8p - 105 = 0 volgt eerst (p+15)(p-7) = 0 en daarna p = -15 of p = 7.

MBL
maandag 10 maart 2008

©2001-2024 WisFaq