Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische functies

hallo, ik heb nog maar eens een vraagje:

Gegeven is de functie f(x) = 1/4log 9x

Het functievoorschrift van f kan ook geschreven worden in de vorm f(x) = b·2log x bepaal de waarde van b
de uitkomst is -1/2 maar ik weet niet hoe ik die b kan zoeken heeft u daar wat tips bij of een begin?
Alvast bedankt
Groetjes

yann
3de graad ASO - zondag 9 maart 2008

Antwoord

Volgens mij kan die uitkomst -1/2 niet kloppen.
Neem bijvoorbeeld x=2.
1/4log(18)=log(18)/log(0.25)=-2.085
-1/2*2log(2)=-1/2*1=-1/2.

Een begin van een oplossingsmethode kan ik je wel geven:
Schrijf 1/4log(9x) als 2log(9x)/2log(1/4)=(2log(9)+2log(x))/-2
Stel dit gelijk aan b×2log(x) en los de vergelijking die je krijgt op naar b.
Je zult zien dat in het antwoord nog een x voorkomt.

hk
maandag 10 maart 2008

©2001-2025 WisFaq