\require{AMSmath} Hoe bereken je de koorde van een cirkel met een gegeven hoek en straal hoe bereken je de koorde van een cirkel met een gegeven hoek en straal. Th. Ve Iets anders - vrijdag 7 maart 2008 Antwoord Dag Th.....?Zoek eens op deze site, b.v. onder lengte van een koorde.Dan kom je al snel bij:Lengte van een koordeDaar wordt gebruik gemaakt van de cosinusregel, maar omdat er een hoek van 90 graden is kan het ook met de sinus van de halve hoek:De gegeven hoek is $\angle$AMB.$\angle$SMA= 1/2$\angle$AMBsinus $\angle$SMA= 1/2k/straal, dus 1/2k=straal x sinus$\angle$SMAk=lengte koorde.Groet, Lieke ldr vrijdag 7 maart 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe bereken je de koorde van een cirkel met een gegeven hoek en straal. Th. Ve Iets anders - vrijdag 7 maart 2008
Th. Ve Iets anders - vrijdag 7 maart 2008
Dag Th.....?Zoek eens op deze site, b.v. onder lengte van een koorde.Dan kom je al snel bij:Lengte van een koordeDaar wordt gebruik gemaakt van de cosinusregel, maar omdat er een hoek van 90 graden is kan het ook met de sinus van de halve hoek:De gegeven hoek is $\angle$AMB.$\angle$SMA= 1/2$\angle$AMBsinus $\angle$SMA= 1/2k/straal, dus 1/2k=straal x sinus$\angle$SMAk=lengte koorde.Groet, Lieke ldr vrijdag 7 maart 2008
ldr vrijdag 7 maart 2008
©2001-2024 WisFaq