Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opdracht: Functies

hllo,
Ik moet een vraag over functies oplossen maar ik kan dat niet. Kunt u mij helpen?
opdracht:

Je parkeert je auto in een parkeergarage.Je arriveert om 14 uur.Na 19 uur moet je niet meer betalen. Per schijf van 1 uur betaal je 1 EUr.

a)Maak een grafiek van je parkeerkosten.
b)Noteer het voorschrift van deze functie.

Bedankt,

...
2de graad ASO - woensdag 5 maart 2008

Antwoord

Hoi,

Stel 14 gelijk aan t=0. Op t=1 moet je 1 euro betalen, op t=2 2 euro enz...
het voorschrift van deze functie is f(x)=x, echter zien we nu wel over het hoofd dat we na 19 uur niets meer moeten betalen. Als het 19 u is dan is t=5 en moeten we niets meer betalen. We kunnen de functie dus enkel beschrijven met een meervoudig voorschrift.

f(x)= x voor xÎ[0,5]
f(x)= 5 voor x5

Kan je de functie nu zelf tekenen?

Kevin
woensdag 5 maart 2008

©2001-2024 WisFaq