Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54635 

Re: Afleidbaarheid van continue functies

hoi bij 32) moet de oplossing zijn f is niet afleidbaar in 1, de linkerafgeleide is -2, de rechterafgeleide is 2 hoe kan ik daar aan komen aan -2 en 2?
groetjes

yann
3de graad ASO - zondag 2 maart 2008

Antwoord

Eh... ik had, geloof ik, de functie een beetje omgedraaid...

De linker afgeleide kan je vinden met f'(1)=-2·1=-2
De rechter afgeleide is gelijk aan de limiet van f'(x)=2x voor x¯1 en dat is gelijk aan 2·1=2.

Lukt dat zo?

WvR
zondag 2 maart 2008

©2001-2024 WisFaq