Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54599 

Re: Re: Re: Hoek berekenen tussen vlakken

Okee, alleen nu moet ik nog cos hoek (ACF,MBC) berekenen. Maar ik heb geen gegeven lengtes???
IK heb ribbe = 4 gebruikt en de cosinusregel.
BF'=2Ö5
HF'=2Ö13
HB=4Ö3
cos hoek (ACF,MBC)= 2Ö65 / 65

Alvast weer bedankt!

Tjen
Student hbo - zaterdag 1 maart 2008

Antwoord

In feite maakt de gekozen lengte niets uit. Als je helemaal los wilt zijn van getalkeuzes, dan noem je de ribbelengte a of nog liever 2a omdat je met middens te maken hebt). Je werkt namelijk met (co)sinus en tangens en daarbij gaat het slechts om verhoudingen.

MBL

MBL
zaterdag 1 maart 2008

©2001-2024 WisFaq