Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aantal opkomsten

dit is wat ik weet en heb, maar kom niet verder.

X:aantal zaden dat opkomt
p=0,4
n=?
P(X2)0,80

hoe reken ik nu n uit. kom daar niet uit

Daan
Student hbo - vrijdag 29 februari 2008

Antwoord

Het gaat om een binomiale verdeling. Je moet dus n vinden zodat:

P(X2)0,80
P(X1)0,20

Dus met:
X~Binominaal verdeeld
n=?
p=0.2
P(X1)0,20

Je kan in tabellen kijken of met je GR een tabel voor verschillende waarden van n. Misschien kan je 't in dit geval ook nog wel 'gewoon uitrekenen'. Je kan ook een scriptje gebruiken en dan net zolang proberen dat je de waarde voor n gevonden hebt.
Bij n=5 is het nog niet goed bij n=6 wel dus n=7.

Als je 't liever met je GR doet, moet je dat maar even laten weten...

WvR
vrijdag 29 februari 2008

©2001-2024 WisFaq