Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54577 

Re: Onbegrijpelijke definitie

ok, bijna allemaal duidelijk. Maar waarvoor staat precies:

n N (?)

Ok, stel: {sn} = (1,1/2,1/3,1/4,....) dan is S(de limietwaarde 0), oftewel lim Sn-0

Waar is N? Alweer bedankt

Maarte
Student universiteit - woensdag 27 februari 2008

Antwoord

Als je die rij nu eens schrijft als sn=2-n
Dan:
s0=1
s1=1/2
s2=1/4
s3=1/8

Kies nu bijv e=2-1000
Dan volgt uit n1000 dat |2n-0|e
Bij deze keus van e volgt dus dat je n groter moet kiezen dan 1000.
Dan is deze 1000 die hoofdletter N.
Had je een andere e gekozen dan had je ook een andere N gevonden.
De crux van deze definitie is nu dat je voor iedere positieve e, hoe klein ook, altijd zo'n N kunt vinden.




hk
donderdag 28 februari 2008

©2001-2025 WisFaq