Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54506 

Re: Gram-Schmidt procedure en Legendre polynomials

De definitie die ik gebruik voor de legendre polynomen:

nLn(x)-(2n-1)xLn-1(x)+(n-1)Ln-2(x)=0

Daarnaast is ook gegeven dat

Ln(x)=(1/2nn!)dn/xn(x^2-1)^n

Als men dit uitwerkt krijgt men:

Ln(x) = [(2n)!/(2n (n!)2)]x^n-...

Wat inderdaad wel aantoont dat de coefficient van de hoogste term positief is.

Herman
Student universiteit - zondag 24 februari 2008

Antwoord

Precies

os
zaterdag 1 maart 2008

©2001-2024 WisFaq