\require{AMSmath} Opstellen van een functie Hoi,Hoe moet je de volgende vergelijking opstellen?Stel een vergelijking op van de raaklijn aan de grafiek van y=x4 in het punt (-2,16)? Erik Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 februari 2008 Antwoord Lees eerst 2. Het vinden van een vergelijking van een raaklijn nog maar 's...f'(x)=4x3 ® f'(-2)=-32De vergelijking van de raaklijn: y=-32x+bInvullen (-2,16) geeft: 16=-32·-2+b Þ b=-48De vergelijking is: y=-32x-48 WvR woensdag 20 februari 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi,Hoe moet je de volgende vergelijking opstellen?Stel een vergelijking op van de raaklijn aan de grafiek van y=x4 in het punt (-2,16)? Erik Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 februari 2008
Erik Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 februari 2008
Lees eerst 2. Het vinden van een vergelijking van een raaklijn nog maar 's...f'(x)=4x3 ® f'(-2)=-32De vergelijking van de raaklijn: y=-32x+bInvullen (-2,16) geeft: 16=-32·-2+b Þ b=-48De vergelijking is: y=-32x-48 WvR woensdag 20 februari 2008
WvR woensdag 20 februari 2008
©2001-2024 WisFaq