Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide functies

Van een fuctie is de afgeleide functie gegeven y'=4+x
De grafiek van de functie snijdt de x-as in het punt (2,0).

a) wat is de functie van deze grafiek?
b) Onder welke hoek snijdt de grafiek de x-as? en de y-as?

Ik hoop dat u hierop kunt antwoorden,

mvg

Erik
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 februari 2008

Antwoord

Als y'=4+x de afgeleide is van y dan is y zoiets als:

y=4x+1/2x2+C

Denk er maar 's over na! In dit geval moet (2,0) dan voldoen aan het functievoorschrift. Dus (2,0) invullen in de gegeven functie. Daarmee bereken je dan de waarde van C.

Voor de tweede vraag kan je het snijpunt of de snijpunten met de x-as berekenen. De afgeleide geeft je de 'helling' in dat punt. De helling is gelijk aan de tangens van de richtingshoek. En dan net zo iets voor het snijpunt met de y-as.

Zou dat lukken denk je?

WvR
woensdag 20 februari 2008

 Re: Afgeleide functies 

©2001-2024 WisFaq