Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Expotentiele functie herschrijven in liniaire grafiek

hallo men/mevr,
ik ben bezig met een natuurkunde PO over de NTC - weerstand.
de formule is R = C1 · 10^-C2 · T
waarbij R = weerstand, T = temperatuur, C1 en C2 zijn 2 constantes, die bepaald dienen te worden!. om deze constantes te kunnen bepalen dient de formule zodanig te worden herschreven zodat er een formule ontstaat, die voldoent aan een rechte lijn!( Y = A·X + B)

kunt u me aub helpen hiermee?

groetjes Seyed

Seyed
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 16 februari 2008

Antwoord

Wanneer je een onbekende exponent wilt bepalen, kan het handig zijn om de meetpunten uit te zetten op een logaritmische schaal.

Immers log(C1 10^-(C2 T))= ...

Bernhard
zaterdag 16 februari 2008

©2001-2024 WisFaq