To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maximale winst 3demachts vergelijking

Hallo,

Ik zit met een probleem waar ik niet uitkom. Ik weet eigenlijk ook niet of er wel een oplossing is. Maar ik zal eerst mn probleem uitleggen...

TO=5q3+4q2-2q-20
TK=q3+12q
TW=TO-TK
Wat is TWmax?

Volgens mij:
TW=(5q3+4q2-2q-20)-(q3+12q)
TW=4q3+4q2-14q-20

TWmax wil zeggen dat TW'(q) gelijk moet zijn aan 0 (maar dit is volgens mij raar voor een 3demachtsvergelijking aangezien er daar volgens mij geen max bij is... Maar goed)

TW'(q)=12q2+8q-14
Maar TW'(q)=0 kan ik niet oplossen...
Kunnen jullie mij verder helpen?
Alvast bedankt!

Groeten Ernst-Jan

Ernst-
Student hbo - dinsdag 12 februari 2008

Antwoord

TW'=2(6q2+4q-7)=0
abc formule met a=6,b=4 en c=-7 levert D=16+4*6*7=148
q=(-4+Ö(148))/12=-1/3+1/12Ö(148)
(ik neem tenminste aan dat q positief moet zijn).

hk
dinsdag 12 februari 2008

©2001-2025 WisFaq