Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

Beste WisFaq,

Ik zit in de knoei met de volgende vergelijking:

sin(3log5x)=0,7 met 0x20
Ûlog(sin(3log5x))=log(0,7)
ÛVerder geraak ik al niet..

Alvast bedankt

Albert
3de graad ASO - maandag 11 februari 2008

Antwoord

Dus:
3log5x=arcsin(0.7)+2kp of 3log5x=p-arcsin(0.7)+2kp

Nu 3log5x nog wat handzamer schrijven:
3log5x=3^(log3(x)/log3(5)=
x^(1/log3(5))

Dus x=(arcsin(0.7)+2kp)^(log3(5)) of x=(p-arcsin(0.7)+2kp)^(log3(5))
En dan nog even uitzoeken welke waarden van x tussen 0 en 20 liggen.

't was natuurlijk veel mooier geweest als i.p.v 0.7 1/2Ö2 was gebruikt

hk
dinsdag 12 februari 2008

©2001-2024 WisFaq