Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54322 

Re: Re: Minimale oppervlakte afgeknotte piramide

Ik ben nu tot hier gekomen:
x=3Ö(z3+(6000/Ö3))
opp=z2+4*0,5(x+z)*h
opp=z2+2(3Ö(z3+(6000/Ö3))+z)*h
Alleen kan ik nu h nog niet als functie van z (of via x) schrijven.

Groeten Ad

AdC
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 10 februari 2008

Antwoord

Beste Ad,
Volgens mij is het oppervlak van een van de zijkanten van de pan:
(1/2x·h p-1/2z·(hp-h))·2/Ö(3)=2/sqrt(3)·(1/4·x2Ö3-1/4z2Ö3)=
1/2(x2-z2))
Het totale oppervalk wordt dan: bodem+4 keer zijvlak.
Vul dan in x=3Ö(z3+6000/Ö3)
Lukt dat?
Groeten, Lieke.

ldr
maandag 11 februari 2008

©2001-2024 WisFaq