Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Merkwaardige produkten

In één van de beantwoorde vragen ging het over merkwaardige produkten.volgens de beantwoorder waren er maar drie:
(a+b)(a-b);(a+b)2 en (a-b)2.

Ik ken er nog twee:
a3-b3=(a-b)(a2+ab+b2)
a3+b3=(a+b)(a2-ab+b2)

R.Trie
Iets anders - zondag 17 november 2002

Antwoord

Je hebt gelijk. En het houdt niet bij vijf op.
De formule a4-b4 = (a-b)(a3 + a2b + ab2 + b3) zou je er ook best toe kunnen rekenen.
En dan a5 - b5, enz. Als je er enkele onder elkaar zet zie je de samenhang wel, denk ik.

dk
zondag 17 november 2002

©2001-2024 WisFaq