Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54228 

Re: Cyclometrische vergelijkingen (2)

hoi srry maar snap het nog altijd niet sorry
kun je anders eens het antwoord uitschrijven mss dat ik het zo dan wat beter snap
alvast bedankt

yann
3de graad ASO - dinsdag 5 februari 2008

Antwoord

dag Yann,

Je hebt zelf al gevonden:
sin(x) = cos(y)
Dit is al een goede vergelijking voor de 'kromme' (die niet zo krom is).
Maar je kunt de vergelijking herschrijven door gebruik te maken van het verband tussen sinus en cosinus, zoals ik in mijn antwoord al beschreef.
cos(p/2-x) = cos(y)
ofwel:
p/2-x = y (binnen het al berekende domein)
Dit is een (deel van een) rechte lijn!
Lukt het zo?
groet,

Anneke
donderdag 7 februari 2008

©2001-2024 WisFaq