Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Olympics

Dag Wisfaq,

Toegangspllatsen in vier verschillende rangen kosten respectievelijk 600 € ,500 €,425 € en 350 € vermits de eerste rang 600 € betaalt, de vierde rang 350 e en de tweede rang 100 € minder dan de eerste en tenslotte de derde het gemiddelde van de tweede en vierde rang samen.
Het aantal plaatsen van vierde rang is 3/4 van het aantal plaatsen van tweede rang. Het aantal plaatsen van derde en vierde frang is gelijk,te weten 20 € minder dan hzet aantal van eerste rang....
Hoeveel plaatsen zijn er in te nemen op de Olympics als de totoale inzet 442.750 € is...
Ik stelde de vergelijking op maar er moet iets mis zijn...
600x+3/4*500(x-20)+425(x-20)+350(x-20)=442750
600x+375x-7500+425x-8500+350x-7000=442750
1750x=442750+7500+8500+7000
1750x=465750
x=246,.....
IK zou 300 plaatsen moeten uitkomen...
What's wrong in the history??. Waarschijnlijk in de opgestelde vergelijking..
Groeten,
Rik

Rik Le
Ouder - maandag 4 februari 2008

Antwoord

Ook ik kom niet op de 300 plaatsen op de eerste rang uit. Maar als je het aantal plaatsen op rangen 2 en 4 vergelijkt, dan zal het getal 3/4 in je vergelijking veranderd moeten worden in 4/3, lijkt me.

MBL

MBL
maandag 4 februari 2008

©2001-2024 WisFaq