Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Straal

Neem nou dit plaatje:


(Plaatje van Schaatsronding meten)

De afstand tussen M en L noem ik R = 2000 ( Straal )
De afstand tussen K en B noem ik Q = 900 ( halve koorde )
De afstand tussen A en B noem ik S = 1800 ( koorde )

Hoe moet ik de de afstand tussen K en L uitrekenen?

Melvin
Leerling mbo - zondag 3 februari 2008

Antwoord

Melvin

Met behulp van de Stelling van Pythagoras kan je de afstand tussen M en K berekenen. Dit resultaat trek je af van de straal om de afstand tussen K en L te bekomen.

Concreet:
Neem T = afstand tussen M en K
Q2+T2=R2
9002+T2=20002
810000+T2=4000000
T2=3190000

Dus de afstand van K tot L = 2000 - Ö3190000 213,9429

Martijn
zondag 3 februari 2008

©2001-2024 WisFaq