Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijkingen

hoi,
heb nog een vraagje: ik moet deze vergelijking oplossen:
2log (x) = 4log (6-x)
maar ik geraak niet aan de uitkomst dat x= 2 moet zijn
dit is mijn berekening:
2log (x) = (2 log (6-x)) / (2log (22))
2log (x) = (2 log (6-x)) /2
2log (x) / 2log (6-x) = 1/2
^(6-x)log2 = 1/2
(6-x) ^1/2 =2
Wat doe ik hier verkeerd of als dit juist zou zijn wat moet er dan verder gebeuren?
alvast bedankt

hopelijk kunt u ook eens naar mijn vorige mail kijken, daar staat wel geen bereking bij omdat ik niet wist hoe te beginnen alvast bedankt

yann
3de graad ASO - dinsdag 29 januari 2008

Antwoord

Je was een heel eind.
Als (6-x)^(1/2)=2, dan is 6-x=4 (links en rechts kwadrateren)
Uit 6-x=4 volgt x=2.

hk
dinsdag 29 januari 2008

©2001-2024 WisFaq