Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lengte en breedte uitrekenen van een driehoek

Is het mogelijk de breedte uit te rekenen met deze 2 formules:
- Oppervlakte driehoek = Lengte x Breedte / 2
- Omtrek driehoek = Lengte + Breedte + Ö(Lengte2 + Breedte2)

Oppervlakte en omtrek zijn gegeven waarden.

Ramon
Student hbo - dinsdag 29 januari 2008

Antwoord

Je hebt twee vergelijkingen, met twee onbekenden, die moeten toch op te lossen zijn?

Herschrijven:
A=LB/2
S=L+B+Ö(L2+B2)

Uit de eerste haal je uiteraard L=2A/B

De tweede wordt dan
q54134img1.gif

De wortel suggereert kwadrateren, maar het is handig om eerst de vergelijking te herschrijven. Dus
q54134img2.gif

En nu begint het duidelijk te worden, er blijft een kwadratische vergelijking over in B!
q54134img3.gif
De oplossingen laat ik verder aan jou over!

Je had ook L kunnen uitrekenen, en dan krijg je uiteraard dezelfde uitkomst. Je rechthoekige driehoek ligt dan 'op zijn kant'.

Bernhard
dinsdag 29 januari 2008

©2001-2024 WisFaq